Na trh se skládacími telefony se postupně přidávají další a další ostřílení výrobci smartphonů. V zásadě se není čemu divit, neboť popularita ohebných zařízení neustále roste. Letos vydali svůj první foldable například Google (Pixel Fold) nebo OnePlus (Open) a hned v první polovině čerstvě zahájeného roku 2024 by měla na pulty obchodů dorazit další premiérová skládačka.

Firmou, která se údajně chystá na uvedení svého prvního skládacího smartphonu, je čínské Meizu. Na sociální platformě Weibo o tom měl podle serveru Gizmochina promluvit leaker známý pod jménem Smart Pikachu.

Meizu, které v našich končinách není bůhvíjak známé, mělo svůj první foldable patrně vydat už v loňském roce. Na trati se ale měly vyskytnout blíže nespecifikované komplikace – s nejvyšší pravděpodobností spjaté s designem konstrukce zařízení – v jejichž důsledku se debut odkládá na první půlku letoška.

Osobně bych zrovna nepočítal s tím, že se foldable od Meizu dostane za hranice své domoviny. Třeba nás ale společnost ještě překvapí...