Po nedávném vydání aktualizace Wear OS 4 pro řadu chytrých hodinek s operačním systémem Android se objevily komplikace s klávesnicí Gboard v některých aplikacích. Zvláště uživatelé hodinek Samsung Galaxy Watch popisují situaci, kdy po přechodu z původní klávesnice Samsung na Gboard se klávesnice v aplikacích jako Google Keep či TickTick nezobrazuje.

Pokud v těchto aplikacích chtějí vytvořit novou poznámku nebo jinou položku vyžadující klávesnici, obrazovka ztmavne a klávesnice zůstává skrytá. Zajímavostí je, že tento problém nevypadá, že by byl spojen přímo s celým operačním systémem nebo s aplikací Gboard, ale spíše s konkrétními aplikacemi.

První hlášení o tomto problému pocházelo z hodinek Galaxy Watch 6 s Wear OS 4, avšak následně se objevil i u modelů jako Galaxy Watch 4. Ačkoliv se zdá, že problém ovlivňuje jen několik aplikací, doporučuje se postiženým uživatelům vrátit se dočasně k původní klávesnici Samsung, dokud nebude situace vyřešena.

Mnoho uživatelů se s hlášením problémů obrátilo na platformy jako Reddit nebo komunitní centrum pomoci Google. Tento příspěvek kupříkladu obsahuje pěkný seznam aplikací, kde klávesnice funguje a u kterých naopak ne.