Do Česka se nyní dostal další z pětice levných smartphonů, které společnost Motorola odhalila koncem letošního ledna. Po Moto G13 k nám zamířil telefon Moto G23, jenž zájemce láká na slušný fotoaparát, plynulý displej a hlavně svou cenovku.

Pokud bychom měli tuto novinku srovnat se zmíněným modelem G13, výraznější změny nespatříme. To platí jak o designu, který je snad úplně stejný, tak i o specifikacích. Mezi odlišnosti patří snad jenom vyšší rozlišení ultra širokoúhlého fotoaparátu, přední kamery a podpora rychlejšího nabíjení.

Moto G23 opět disponuje 50Mpx hlavním snímačem s technologií Quad Pixel, která spojuje pixely do sebe a uživatelům tak poskytuje lepší citlivost při slabém osvětlení a pochopitelně také ostřejší a živější snímky. Ten doprovází 2Mpx makro senzor a 5Mpx ultra širokoúhlá kamera.

Do 6,5palcového LCD displeje s rozlišením HD+ a 90Hz obnovovací frekvencí je pak vsazena 16Mpx selfie kamera. Co se navíc týče obrazovky, zážitky ze sledovaného obsahu podporuje i zvuková technologie Dolby Atmos, jež zajišťuje vícerozměrné pohlcující audio.

Pod kapotou najdeme i tentokrát čipset MediaTek Helio G85 a baterii o 5 000mAh kapacitě, kterou lze nabíjet 30W výkonem. Těmto, ale ani dalším součástkám neublíží prach či menší množství vody, a to díky stupni krytí IP52.

Nový smartphone Motorola Moto G23 je dostupný v barvách Pearl White, Steel Blue a Matte Charcoal s počáteční cenou 5 599 Kč.