Samsung představuje pro zdejší trh nový přenosný SSD disk s označením T9. Ten se jako vůbec první zařízení tohoto typu, které vzešlo právě z dílny Samsungu, pyšní rozhraním USB 3.2 Gen 2x2, což mu umožňuje pracovat s rychlostí čtení a zápisu dosahující hodnoty až 2000 MB/s.

V tiskové zprávě se jihokorejský výrobce chlubí slušným mezigeneračním posunem – oproti předchozímu modelu T7 dosahuje čerstvě odhalená novinka téměř dvojnásobných přenosových rychlostí. Video v rozlišení FullHD o velikosti 4 GB lze teoreticky přenést za pouhé dvě sekundy, což by mohlo potěšit mnohé uživatele, kteří pracují s velkými multimediálními soubory (například střihače, kameramany či tvůrce internetového obsahu).

Disk je dlouhý pouze 88 milimetrů, a tak se perfektně vleze snad do kteréhokoliv zavazadla. Pro bezpečnou práci na cestách byl při vývoji konstrukce kladen důraz na odolnost. Jak díky své velikosti, tak i v důsledku gumové povrchové úpravy se může Samsung Portable SSD T9 na první pohled zdát být elegantní peněženkou.

Samsung zmiňuje také software Magician 8.0, jenž vám umožní změřit výkon disku a dává vám současně přístup k bezpečnostním funkcím, aktualizacím firmwaru či kontrole stavu a poškození v reálném čase. Pro řadu úloh souvisejících se správou disku tak nebude důvod stahovat nástroje třetích stran.

CENA A DOSTUPNOST

Nový SSD disk od Samsungu se bude dodávat od 9. října a součástí balení budou kabely USB Type C-to-C a USB Type C-to-A.

Doporučené maloobchodní ceny byly stanoveny na 2 999 Kč za verzi s 1 TB pamětí, 4 999 Kč za 2TB a 9 999 Kč za 4TB variantu.