Googlu se letos opravdu nedaří udržet jakékoliv informace týkající se řady Pixel 8 v tajnosti. Čím více se přibližujeme 4. říjnu, kdy očekávané smartphony spolu s chytrými hodinkami Pixel Watch 2 dorazí na trh, tím více detailů uniká. Tentokrát přišel renomovaný leaker Evan Blass s tabulkou srovnávající specifikace telefonů Pixel 8 Pro, Pixel 8, Pixel 7 a Pixel 7a. Můžeme se tedy podrobněji a přesněji bavit o tom, v čem konkrétně bude letošní Pro model lepší než ten standardní.

V prvé řadě jde o displej. Pixel 8 si se svou 6,3palcovou obrazovkou udrží kompaktnější rozměry, zatímco Pixel 8 Pro nabídne pořádně velký displej o 6,7palcové úhlopříčce. Co se pak týče dalších parametrů, Pixel 8 Pro bude pracovat s rozlišením 2992x1334 pixelů, obnovovací frekvencí v rozsahu od 1 Hz do 120 Hz a maximálním jasem 2 400 nitů. Jeho levnější bráška však zůstane u rozlišení FullHD, frekvenci displeje dovede z maximálních 120 Hz snížit jen na 60 Hz a nejvyšší jas v jeho případě činí 2 000 nitů. Tyto detaily vychází z úniku celé produktové stránky, za nímž stojí leakerka Kamila Wojciechowska.

Tabulka dále prozrazuje, že Pixel 8 Pro bude mít navrch i v oblasti fotoaparátů. Nejenže exkluzivně dostane 48Mpx teleobjektiv s pětinásobným optickým zoomem, ale také se pochlubí 48Mpx hlavním snímačem s vylepšeným automatickým zaostřováním. Pixel 8 mezitím dostane jen 12Mpx hlavní senzor. Pro verze navíc bude schopna až 30násobného Super Res Zoomu, zatímco ta standardní umožní pouze osminásobný. Postrádat navíc bude takzvané Pro controls, tedy nabídku dalších funkcí pro fotografování a nahrávání videí.

Na zadní straně Pixelu 8 Pro, která se kvůli přítomnosti teleobjektivu pochopitelně po designové stránce liší od zad Pixelu 8, najdeme také teplotní senzor, jenž už se dříve předváděl v uniklém videu.

Se všemi svými výhodami bude Pixel 8 Pro pochopitelně dražší. Ve Spojených státech dostane dle nedávného úniku doporučenou cenu 899 dolarů (v přepočtu 25 200 vč. DPH). Jeho levnější bráška letos vyjde na 699 dolarů (v přepočtu 19 600 Kč vč. DPH), což představuje 100dolarový nárůst ceny oproti předchůdci.