Někteří uživatelé iPhonu 14 Pro se potýkají s nepříjemnými problémy. Při spouštění telefonu jim na obrazovce zničehonic začaly problikávat vodorovné čáry různých barev, kterých se nedokáží zbavit.

Vlákno na Redditu je plné příspěvků, které uživateli 1LastOutlaw potvrzují, že rozhodně není jediný, kdo se setkal s tímto problémem. Vícero majitelů iPhonu 14 Pro si stěžuje, že na displeji problikávají zelené či žluté čáry. O to horší je, že se v současné době pořádně neví, jak se této nepříjemnosti zbavit.

Mnoho z postižených údajně zašlo do Apple servisu, kde se po řadě kontrol dozvěděli, že se nejedná o hardwarovou, nýbrž softwarovou chybu. Doporučeno jim bylo vrátit telefon do továrního nastavení, to ale nepomohlo. 1LastOutlaw dokonce tvrdí, že mu byl telefon resetován pracovníkem servisu přes počítač, avšak rovněž neuspěl.

Mnozí uživatelé se domnívají, že problém souvisí s verzí iOS 16.2. Jiní však tvrdí, že chybu zaznamenali i při používání starší verze systému. Majiteli iPhonu 14 Pro, jenž na Redditu vystupuje pod jménem bbitk, údajně zavolal pracovník podpory Applu v návaznosti na příspěvek sdílený skrze Apple fórum. Společnost si je prý chyby vědoma – jednat by se mělo o chybu ovladačů – a momentálně pracuje na opravě, jež vyjde zanedlouho.