Komunikační platforma Discord, oblíbená zejména mezi hráči a zájmovými komunitami, rozšiřuje od základu přepracované uživatelské rozhraní mezi uživatele mobilní aplikace pro systémy Android a iOS. Zatímco dříve bylo modernější UI k dispozici pouze vybraným testerům nebo v rámci easter eggu, který jsme vám před pár měsíci popsali zde, nyní se dostává úplně ke všem.

Mobilní Discord je nyní v podstatě rozdělen na čtyři části, dostupné prostřednictvím spodní navigační lišty. Servery mají vyhrazenou svou vlastní záložku a můžete jimi brouzdat pomocí bočního panelu. To představuje změnu oproti doposud testované verzi rozhraní, kde byly servery v podstatě umístěny do jedné velké složky.

Další součást nového rozhraní představuje záložka Zprávy, kde najdete všechny své soukromé nebo skupinové konverzace. Segment Oznámení pak shromažďuje upozornění (jak ostatně napovídá samotný název) a v panelu Ty můžete upravit svůj uživatelský profil.

Jelikož jsou změny poměrně zásadní, vysloužily si kromě pozitivních reakcí také notnou dávku kritiky. Mnozí uživatelé si napříč sociálními sítěmi na nové rozhraní stěžují, a to i navzdory benefitům, které aktualizace přinesla.

Podle vývojářů se nyní Discord zapíná o 55 % rychleji na Androidu a o 43 % na zařízeních s iOS. Příjemného zlepšení se dočkalo také vyhledávání, které nyní můžete využít k procházení všech zpráv či souborů. Aplikace také výrazně usnadnila nahrávání většího množství obrázků či videí najednou.

Všichni uživatelé, kteří by se chtěli vrátit ke starému rozhraní, mají minimálně prozatím smůlu. Discord ve své sekci podpory jasně uvádí, že někdejší UI už s novou aktualizací není dostupné.