Populární komunikační platforma Discord si ve velkém zakládá na tom, aby se pyšnila moderním designem, který je v souladu se současnými trendy. Pokud ji používáte často, určitě budete vědět, že se vývojářský tým vyžívá v nejrůznějších tajných vychytávkách a ukrytých blbůstkách pro pobavení uživatelů. Nechybí ani nespočet easter eggů. Velká spousta z nich je sice tak maximálně pro radost, ale my pro vás máme jeden, který rozhodně má čím zaujmout.

Již před čtyřmi měsíci začal Discord mezi vybrané uživatele aplikací na smartphonech s Androidem či iOS rozšiřovat zbrusu nové rozvržení uživatelského rozhraní, který mění zažité UI od základu. Přestože se k vám s nejvyšší pravděpodobností změna nedostala, existuje cesta, jak si nové rozhraní vyzkoušet.

Následující způsob nevyžaduje žádné zdlouhavé procházení nastavením, ale přijít na něj intuitivně je prakticky nemožné. Stačí postupovat takto:

  1. Otevřete si kterýkoliv server a do chatu pošlete emoji jiskřiček (:sparkles:)
  2. Klikněte na emoji a v nabídce s jeho popisem stiskněte a podržte obrázek
  3. Projděte krátkým úvodem a užívejte si nové rozhraní

CO SE MĚNÍ?

Všechny novinky v uživatelském rozhraní tým Discordu detailně rozebírá v příspěvku centra podpory, ale ve zkratce lze říct, že se mění vše, co se dá.

  • Servery mají ve spodní části obrazovky svou vlastní záložku na spodním panelu a jsou zde seřazeny ve speciálním boxu. Po kliknutí na jeden z nich se přes celý zbytek displeje ukáže seznam kanálů.
  • Komunikace s přáteli skrz soukromé zprávy je možná v záložce Zprávy, již najdete na spodním panelu. Nad konverzacemi najdete také seznam aktivit, které ukazují, co vaši přátelé zrovna na Discordu dělají
  • K seznamu přátel se dostanete přes ikonku v pravém horním rohu nabídky Zprávy
  • Nové rozhraní vyhradilo samostatný prostor na spodním panelu pro váš uživatelský profil a notifikace

JAK VYCOUVAT?

Nelíbí se vám nové rozhraní? I na tuto možnost Discord pochopitelně myslel, a proto dává uživatelům možnost, aby se vrátili ke starému UI. Postup je následovný:

  1. Zamiřte přes panel osobního profilu do nastavení aplikace, kde zvolte možnost „Vzhled“
  2. V nabídce najděte možnost „Zobrazit nové rozvržení“, kterou vypněte

Vývojářský tým nabádá k tomu, abyste v těchto případech sdíleli svou zpětnou vazbu. Možnost najdete ve stejné sekci nastavení.