ASUS před nedávnem začal lákat na novou generaci svých herních telefonů ROG Phone. Zatímco tehdy pouze uvedl, že se vyhlížená konkurence pro čerstvě vydanou dvojici RedMagic 9 Pro/Pro+ představí už brzy, nyní máme k dispozici trochu přesnější detaily. A to také k designu, jenž byl v rámci předešlého příspěvku pouze lehce nastíněn.

ROG Phone 8 se svého debutu dočká během technologického veletrhu CES 2024, jenž se uskuteční začátkem příštího roku. Odhalení se dočkáme konkrétně 8. ledna (jak symbolické...), den nato pak výrobce plánuje odhalit nová zařízení mimo značku Republic of Gamers.

Už z prvního teaseru na ROG Phone 8 bylo evidentní, že se po letech výrazněji změní vizuální stránka telefonů. Jak přesně ale budou nové telefony vypadat, prozradil samotný ASUS na svých oficiálních webových stránkách v rámci slepého testu kvality fotoaparátů. Bylo na účastnících, aby zvolili, jaká ze tří zobrazených fotek je nejhezčí, a po dokončení celého průzkumu se jim na obrazovce s poděkováním zobrazil snímek krásně odhalující design. Podívejte se sami.

A když už jsem zmínil fotoaparáty: samotný ASUS se na ně patrně snaží strhnout větší pozornost, a dokonce hovoří o „zbrusu nové kamerové sestavě“. Že bychom se tedy tentokrát dočkali trochu pokročilejších snímačů? U herních telefonů se sice nejedná o prioritní součást výbavy, ale nejeden uživatel by jistě ocenil, kdyby ROG Phone našel další využití i při aktivitách mimo domov.

Předpokládá se, že všechny telefony řady ASUS ROG Phone 8 obdrží procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, doprovázen bude až 24GB operační pamětí. Série jako taková má obsahovat modely ROG Phone 8, ROG Phone 8 Pro a ROG Phone 8 Ultimate. Konkrétní datum vydání dosud prozrazeno nebylo, ale debut je očekáván začátkem příštího roku.