Čínská společnost Nubia včera odhalila novou generaci herních telefonů RedMagic. Modely RedMagic 9 Pro a RedMagic 9 Pro+ jsou vybaveny nadupaným procesorem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 a špičkovým chladicím systémem. To vše je zabaleno do výstředního kabátku s futuristickým designem.

Oba telefony byly zatím odhaleny teprve pro domácí trh, ale minimálně s jedním z nich můžeme počítat i globálně. Jak firma potvrdila v příspěvku na platformě X, RedMagic 9 Pro bude v dalších koutech světa odhalen už 18. prosince. Na evropském webu RedMagic byl také spuštěn odpočet, jenž potrvá až do 13:00 téhož dne (našeho času). Až dojde na nulu, očekáváme spíš spuštění prodejů či předobjednávek nežli nějakou velkou prezentaci.

RedMagic 9 Pro/Pro+ může kromě vlajkového procesoru nabídnout také vysokokapacitní operační paměť, velký displej s rozlišením 2480x1116 pixelů a 120Hz frekvencí nebo 50Mpx hlavní fotoaparát Samsung ISOCELL GN5. Co se týče baterie, její parametry se liší v závislosti na modelu. Varianta Pro se pyšní 6 500mAh akumulátorem s 80W dobíjením, zatímco verze Pro+ sází na 5 500mAh baterii a 165W výkon.

Více detailů o sérii RedMagic 9 Pro si můžete přečíst v našem samostatném článku.