Už delší dobu se ví, že na trh se skládacími telefony hodlají vstoupit další významní hráči. Mezi nimi je i čínská společnost OnePlus, jež se o prvním foldablu poprvé zmínila na akci MWC 2023 a prozradila, že dorazí v druhé polovině letošního roku. Teď už se chystaná novinka poprvé ukazuje světu.

OnePlus V Fold, jak se má smartphone jmenovat, si můžete prohlédnout na snímcích vytvořených známým designérem a leakerem Stevem Hemmerstofferem, jenž je zveřejnil ve spolupráci se serverem Smarprix. Odhaluje se přitom řada klíčových detailů.

Přestože se to již delší dobu vědělo, připomínáme, že skládačka od OnePlus bude využívat takzvaný knižní mechanismus, a tedy ze smartphonu o normální velikosti se rozložením stane zařízení o velikosti malého tabletu.

Na zadní straně si můžete prohlédnout rozměrný kamerový modul kruhového tvaru, který bude patrně opět vyvinut ve spolupráci se švédskou firmou Hasselblad. Mezi nimi najdeme kromě 50Mpx hlavního snímače i periskopický teleobjektiv. Na prémiovém pocitu má přidat i kožený potah. Všimněte si také blesku, který se nachází na poměrně nestandardním místě – v levém horním rohu zad.

Rendery odhalily, že OnePlus hodlá svůj nadcházející foldable vybavit také oblíbeným prvkem, jímž je takzvaný alert slider neboli přepínač vyzvánění. Ten můžete dobře znát také z iPhonů. Na jedné z bočních stran pak máme najít i napájecí tlačítko s integrovanou čtečkou otisků.

OnePlus V Fold údajně nabídne čipset Snapdragon 8+ Gen 2 neboli přetaktovanou variantu populárního SoC, které najdeme ve většině nejnovějších vlajkových lodí, 4 800mAh baterii s podporou 100W nabíjení a 2K 120Hz LTPO AMOLED displej.

Dobou vydání si svět stále ještě není jistý, nicméně řada zdrojů počítá s odhalením v srpnu. Informace o ceně ještě dostupné nemáme.