Již brzy proběhne další ročník vývojářské konference Apple WWDC, jehož středobodem pravděpodobně bude odhalení očekávaného AR/VR headsetu, na němž technologický gigant pracuje již léta letoucí. Snad nejvíce detailů nám ale bylo odhaleno během posledních několika měsíců, přičemž snad největší zásluhu na tom nese renomovaný insider Mark Gurman. Tentokrát ale máme k dispozici specifikace jeho displeje, a to sice od jiného, avšak přesto důvěryhodného zdroje.

Za únikem parametrů stojí známý analytik a znalec přes displeje Ross Young, který již v minulosti přinesl například informace o dosud iPhonech a dalších zařízení cupertinského velikána. Podle Younga bude headset, jenž pravděpodobně dostane název Reality Pro, Micro OLED obrazovku poskytující obsah o maximálním rozlišení 4K pro každé oko nositele.

Každý z displejů má úhlopříčně měřit 1,41 palce a pochlubí se hustotou pixelů 4 000 ppi. Maximální jas pak má klidně překračovat 5 000nitovou hranici, což je opravdu vysoká hodnota, a tak není divu, že je komentářová sekce plná vtípků, které naráží právě na ni.

Z dřívějších zvěstí vyplynulo, že AR/VR souprava od Applu dostane špičkový čip M2, vysokokapacitní operační paměť a širokou škálu senzorů rozmístěnou napříč celým tělem. Po softwarové stránce bychom se měli dočkat nespočtu optimalizovaných aplikací a firma měla klást důraz také na videohry. Gurman nedávno uvedl, že si zařízení po vstupu na trh okamžitě zajistí trůn v segmentu drahých náhlavních souprav.