Již v následujícím týdnu očekáváme vydání první mainstreamové grafické karty od AMD (pro desktop) založené na architektuře RDNA 3. Půjde konkrétně o model Radeon RX 7600, který dostane grafický čip Navi 33 a 8GB paměť. Zatímco nedávno přinesl server Videocardz fotografii jeho balení a snímek modelu od společnosti Sapphire, včera zveřejnil obrázky zachycující modely od výrobců ASUS a ASRock.

Co se týče ASRocku, pod jeho značkou mají tentokrát vyjít dva modely – Phantom Gaming OC a Challenger OC. První jmenovaný kousek je vybaven třemi ventilátory a 2,5slotovým provedením chladiče. Ten druhý pak pak bude vhodnější pro majitele užších skříní, jelikož má pouze dvojici ventilátorů a pochopitelně i mnohem kratší desku (PCB).

ASUS má letos v plánu vydat minimálně dvojici modelů – jeden klasicky pod svou značkou (Dual OC), druhý pod herním brandem Republic of Gamers. Videocardz poznamenává, že se provedení chladiče od minulé generace prakticky nezměnilo, a tak to trochu působí, jako by ASUS nevěnoval těmto kartám jakékoliv větší úsilí.

Docela pozoruhodné rovněž je, že Radeon RX 7600 bude prvním ROG modelem současné generace. Překvapivě totiž nebylo vydáno žádné takové provedení u dražších modelů Radeon RX 7900 XT/XTX.

AMD Radeon RX 7600 má dorazit už 25. května, tedy den po uvedení konkurenční grafické karty RTX 4060 Ti 8GB. Specifikace jsme samostatně probírali zde, nicméně stále nám chybí potvrzení spotřeby. Ta by se měla podle předběžných spekulací pohybovat kolem 150 wattů, ale kdo ví...