Server 9TO5Mac zveřejnil dvojici exkluzivních zajímavostí o chystané řadě iPhonů. Poté, co minulý týden odhalil rendery dvou dražších modelů, nyní předvádí snímky toho nejlevnějšího. Na základě obdržených informací je opět vytvořil designér Ian Zelbo. Kromě toho máme detaily o barvě iPhonů Pro a Pro Max.

Už se tedy dá brát za prakticky potvrzené, že letos nabídnou Dynamic Island skutečně všechny modely, jak už ostatně dříve tvrdilo vícero dobře informovaných lidí. Pokud vás tedy tato poměrně inovativní vychytávka zaujala, nebudete muset investovat do modelu Pro či Pro Max.

Už snad ani není překvapivé, že i standardní iPhone 15 nabídne USB-C místo Lightningu. Spíše se ale dá sázet na to, že tento krok Apple učinil jako reakci na nová pravidla v rámci Evropské unie, než že by tak činil z dobra své duše. Dle nedávných spekulací by ale USB-C port v nových iPhonech vůbec nemusel být kompatibilní s kteroukoliv nabíječkou. Momentálně se ale jedná pouze o drb, tudíž se ještě může leccos změnit a ve finále to nemusí být pravda.

Informace, které se povedly serveru 9TO5Mac získat, také nasvědčují tomu, že základní model iPhonu letos obdrží o něco větší obrazovku než loni. Ta, kterou je vybaven iPhone 14, měří úhlopříčně 6,1 palce, nicméně iPhone 15 by měl disponovat 6,2palcovým displejem. Je otázka, zda se nějak výrazněji změní rozměry telefonu jako takového, jednat by se totiž mohlo pouze o výsledek zúžení rámečků. Rozlišení ani obnovovací frekvenci zatím neznáme, ale pravděpodobně s nimi Apple hýbat nebude a zůstanou na stejných hodnotách.

Apple údajně pro tento model testuje dvojici barev – růžovou a světle modrou. Odstíny si můžete prohlédnout níže.

SPECIÁLNÍ BARVA IPHONU 15 PRO

Tady to ale nekončí. Známe totiž i malou část barevných kombinací modelů iPhone 15 Pro a Pro Max. Zdroj serveru 9TO5Mac se dostal k informaci o speciální barvě dražší dvojice a Ian Zelbo se následně postaral o snímek, který přímo ukazuje, jak budou telefony v této variantě vypadat.

Letošní speciální barvou bude podle všeho tmavě červená (#410D0D). Její kreativní slovní označení, jak má Apple a další výrobci ve zvyku, zatím nebylo prozrazeno.

Podle řady spekulací a úniků se letos Apple přesune k titanové konstrukci, což zlepší odolnost, ale rovněž navýší cenu. Navíc bude cupertinský gigant muset využívat dokonalejší proces povrchové úpravy.