Nedávno jsme vás informovali o novém úniku ceny a některých hardwarových specifikacích smartphonu Pixel Fold, prvního skládacího telefonu od Googlu, který bude oznámen během letošní konference I/O. Nyní však díky známému leakerovi Jonu Prosserovi a redakci FrontPageTech máme k dispozici všechny důležité specifikace, tak se na ně pojďme společně podívat.

Pixel Fold bude využívat stejný mechanismus jako například Samsung Galaxy Z Fold – ze smartphonu o víceméně běžné velikosti se rozložením stane něco podobného tabletu čtvercového tvaru. Disponovat tedy bude předním a vnitřním displejem. Co se týče toho prvního, můžeme počítat s 5,8palcovým OLED panelem o rozlišení FullHD+ (2092x1080 pixelů) a 120Hz obnovovací frekvenci. Vnitřní displej pak bude 7,6palcový a dostane o něco vyšší rozlišení (2208x1840 pixelů) spolu se 120Hz frekvencí.

Počítat dále můžeme s baterií o neznámé kapacitě, která ale poskytne více než 24hodinovou výdrž při běžném používání. Se zapnutým režimem pro extrémní šetření ale zvládne až 72 hodin provozu. Kvůli ní bude navíc Pixel Fold o 20 gramů těžší než Galaxy Z Fold 4. Tím se potvrzují dřívější informace serveru CNBC, o kterých jsme více psali zde. Pixel Fold bude pod kapotou dále schovávat čipset Google Tensor G2 spolu s 12GB operační pamětí typu LPDDR5.

Na zadní straně najdeme trojici fotoaparátů. Ten hlavní bude 48Mpx a nebude mu chybět optická stabilizace obrazu. Doprovodí jej 10Mpx ultra širokoúhlá kamera a 10,8Mpx teleobjektiv s až 20násobným přiblížením. Ve finále bude tedy smartphone schopen nahrávat videa v rozlišení 4K při 30 snímcích nebo 1080p při 60 snímcích. Kamera uvnitř předního displeje pak bude 9,5Mpx, zatímco ta, jež bude umístěna v rámečku toho vnitřního, nabídne 8Mpx rozlišení.

CENA A DOSTUPNOST

Prosser si stále stojí za cenovkou 1 799 dolarů (38 500 Kč v přepočtu), jež má představovat částku, kterou zaplatíme za levnější variantu s 256GB úložištěm. Ta bude dostupná v obou barvách, tedy Chalk (bílá) a Obsidian (černá). 512GB model pak má vyjít na 1 919 dolarů, což v přepočtu činí asi 41 000 Kč.

Smartphone bude oznámen 10. května a ve stejný den budou zahájeny předobjednávky v Google Store. Do prodeje Pixel Fold oficiálně půjde až 27. června.