Známý leaker Jon Prosser nedávno zveřejnil příspěvek, v němž byla uvedena všechna důležitá data týkající se prvního skládacího telefonu od Googlu a jeho představení/vypuštění na trh (rozebírali jsme zde). Stejně jako v listopadu zmínil také cenu, jež má podle něj představovat 1 799 dolarů. Další zdroj však hovoří o nižších částkách.

Americký server CNBC se dostal k interní komunikaci uvnitř společnosti Google a potvrzuje kódové označení Felix i termín oznámení 10. května během letošní konference I/O. Zároveň uvádí, že smartphone dostane nejodolnější pant ze všech skládacích telefonů na trhu, což je rozhodně příjemné slyšet. Právě konstrukce pantu častokrát bývá hlavním kamenem úrazu, a tak je dobře, že se na ni Google zaměřil.

Podle zjištění serveru CNBC bude Pixel Fold stát „až 1 700 dolarů“, tedy v úplně nejhorším scénáři stále o 99 dolarů méně, než tvrdí Prosser.

CNBC také podrobněji zmiňuje část hardwarové výbavy. Vnější obrazovka bude 5,8 palce úhlopříčně dlouhá a vnitřní displej (rozložený) bude stejný jako u konkurenčního Galaxy Z Foldu 4, měřit tedy bude 7,6 palce. Potvrzuje se také informace o tom, že bude Pixel Fold těžší, ale zato nabídne větší baterii, jež nabídne až 24hodinovou výdrž, nebo dokonce 72hodinovou při použití úsporného režimu.

Pod kapotou máme dále najít čipset Google Tensor G2, který se objevil v loňských smartphonech Google Pixel 7 a Pixel 7 Pro. Jeho procesor dosahuje až 2,85GHz frekvence a vyráběn je 5nm technologií od Samsungu.