Začátkem příštího měsíci nám Nvidia na veletrhu CES 2024 představí tři nové desktopové karty, které rozšíří aktuální portfolio RTX 40. Modely SUPER, jež vylepší některé ze stávajících modelů generace Ada Lovelace, přinesou zejména vyšší počet CUDA jader. Rendery jedné z karet se nyní dostaly na internet spolu se snímkem balení.

Takzvaný SUPER refresh přinese novinky označené jako RTX 4080 SUPER, RTX 4070 Ti SUPER a RTX 4070 SUPER. Právě obrázky poslední zmíněné karty (v OC variantě vyrobené tchajwanskou společností ASUS) na platformě X zveřejnil známý insider momomo_US.

Aktuálně se jedná o první únik, který vykresluje kartu jako takovou a nehovoří pouze o specifikacích. Už před pár měsíci nám leaker Zed__Wang ukázal, jak Nvidia vizuálně zakomponuje přízvisko SUPER do označení samotné karty, a to se nám nyní potvrzuje. Osobně musím říct, že se mi šedý element na černém pozadí poblíž bílého a zeleného textu příliš nelíbí – u řady RTX 20 byl design dle mého vychytaný víc – ale samozřejmě jde pouze o detail. Změnu fontu bych také hodnotil jako ne příliš kladnou, nicméně rozumím snaze Nvidie všechny fonty sjednotit.

Karta samotná se pak do žádných extrémů nepouští: pyšní se nenápadným černým provedením (2,46slotovým) se dvěma ventilátory. Rozměrově bude vhodná pro menší počítačové sestavy.

RTX 4070 SUPER se představí 8. ledna a do prodeje půjde 17. ledna. Více informací o datech vydání jednotlivých modelů se můžete dočíst zde. Specifikacím jsme se pak podrobněji věnovali v tomto článku.