Samsung nevyrábí jen chytré telefony, tablety, televize či ledničky s dotykovou obrazovkou, ale také notebooky. Nyní se chystá osvěžit svůj katalog o nový kousek, kterým bude Galaxy Book 3 Ultra, jehož oficiální propagační materiály právě unikly. Pojďme se tedy podívat na ně a také to, co vše by mohlo toto zařízení nabídnout.

Ačkoliv to není na první pohled úplně patrné, lze si všimnout, že součástí klávesnice je i numerická část. Z toho vyplývá, že notebook nebude patřit k těm menším, ale spíše středně rozměrným až větším – úhlopříčka jeho obrazovky by mohla být 15,6palcová nebo 16palcová. Galaxy Book 3 Ultra bude mít vestavěnou webkameru a na okraji pod touchpadem najdeme speciální výřez, aby bylo snazší jej rozložit.

Více informací nám snímek bohužel neodhaluje. Jelikož se ale v názvu notebooku nachází slovíčko Ultra, můžeme s nejvyšší pravděpodobností očekávat prémiovou výbavu – třeba displej s vyšší obnovovací frekvencí, výkonnější procesor (Intel Core i7, nebo dokonce i9), baterii s dobrou výdrží a třeba i dedikovanou grafickou kartu.

Notebook prý bude představen spolu s telefony Galaxy S23 na akci Unpacked, která by se měla konat už 1. února. Až na ní se tedy dozvíme, do jaké míry byly tyto spekulace pravdivé.

TO ZDALEKA NENÍ VŠE!

Samsung se soustředil nejen na Galaxy Book 3 Ultra, ale chystá se do světa poslat i dva jeho (pravděpodobně) levnější brášky. Jsou jím Galaxy Book 3 Pro a Galaxy Book 3 Pro 360, jejichž snímky rovněž unikly a podívat se na ně můžete níže. Druhý jmenovaný dorazí s podporou chytrého pera S-Pen.

Mnoho informací o těchto dvou kouscích bohužel nemáme. Z obrázků je zjevné, že se můžeme těšit na dvě tenká a nejspíš i lehká zařízení, k nimž bude možné připojit periferie jen skrze USB-C port. Chybět jim nebude ani slot na microSD kartu nebo webkamera.