Zatímco ve Spojených státech se Surface Duo prodává už od září, zbytek světa na unikátní mobil se dvěma displeji stále čeká. Zdá se, že evropští zákazníci by se mohli dočkat v první polovině příštího roku. Německá premiéra je podle zákulisních informací naplánována na jaro a Microsoft údajně jedná také s britskými operátory. V plánu je ale prý také uvedení na dalších evropských trzích. Česká republika jmenována nebyla, ale dá se předpokládat, že pokud by Microsoft nezajistil oficiální distribuci, čeští obchodníci prostě objednají kusy z Německa.

Cena ovšem zůstává zahalena tajemstvím. V Americe vyjde nejlevnější konfigurace s 128GB kapacitou úložiště na 1 199 dolarů (26 tisíc korun bez daně). Nutno dodat, že jde o cenu po slevě. Microsoft původně nabízel Surface Duo od 1 399 dolarů. 

ANDROID OD MICROSOFTU

Microsoft Surface Duo je beze sporu unikátním kouskem, a to hned z několika hledisek. Zaprvé jde po dlouhé době o mobil vyrobený Microsoftem, zadruhé jej pohání Android a co je nejdůležitější, má dva displeje, které po rozložení přístroje mohou tvořit jednu velkou obrazovku. Recenze ovšem moc nadšené nebyly, kritici si stěžovali především na nedoladěný software, podprůměrný foťák a nedostatek aplikací, které by unikátní konstrukci využily naplno. Pochvalu si naopak vysloužil solidní výkon (Snapdragon 855, 6 GB RAM), multitasking a dlouhá výdrž baterie.