Před nedávnem jsme psali o plánovaném příchodu hodinek Xiaomi Watch S3 do České republiky a dalších evropských zemí. Nyní můžeme informace týkající se dostupnosti na zdejším trhu rozšířit o potvrzení tuzemské ceny, která se zdá být poměrně atraktivní. Za hodinky z oceli, pyšnící se slušnou výdrží a širokou škálou funkcí, nebude chtít výrobce majlant.

Detaily o ceně prozradil jeden z předních českých prodejců elektroniky, který hodinky několik dní zobrazoval ve svém katalogu. Cenu, za níž byla původně uváděná částka 3 199 Kč v obou variantách (Black a Silver), už obchod skryl, nicméně výpis všech technických parametrů má na webu stále k dispozici.

V reakci na naši žádost o potvrzení ceny nám české zastoupení společnosti Xiaomi sdělilo, že informaci prozatím nemůže potvrdit, ale ani vyvrátit.

Xiaomi Watch S3 mají 1,43palcový kruhový AMOLED panel pracující se 60Hz obnovovací frekvencí, jemností 326 ppi a maximálním jasem 600 nitů. Výrobce při uvedení v Číně sliboval až 15denní výdrž baterie. Zveřejněný uživatelský manuál potvrzuje možnost výměny lunety. Do Česka by dokonce měla dorazit verze hodinek podporující eSIM.