Na sociální síti Reddit unikly obrázky něčeho, co je skoro určitě balením vlajkových sluchátek Sony WH-1000XM5. To naznačuje, že by tento model mohl být za dveřmi. Obrázky zároveň potvrzují předchozí uniklý design sluchátek s tenčí čelenkou.

V minulosti se uvádělo, že by sluchátka mohla vydržet až 40 hodin hraní na jedno dobití. Na krabičce však stojí, že zvládnou pouze 30 hodin. The Walkman Blog spekuluje, že by tehdejší údaj mohl být stále přesný, ale jen s nějakým energeticky úspornějším zvukovým kodekem (třeba AAC místo LDAC). Výdrž baterie minulého modelu XM4 se dala prodloužit vypnutím různých funkcí, jako je ANC.

Sluchátka jsou zjevně kompatibilní s hlasovými asistenty a podporují Sony 360 Reality Audio, které bylo mimochodem podporováno i u jejich předchůdce. Potlačení hluku je snad samozřejmostí.

Leaker a analytik Jon Prosser na uniklé obrázky reagoval a potvrzuje 30hodinovou výdrž baterie. Možné datum vydání je podle něj 12. 5. a údajně budou stát 400 dolarů (v přepočtu 9 300 Kč). Jen tak pro srovnání, minulý model stál při uvedení na trh 350 dolarů (skoro 8 200 Kč). Podle Prossera by měla být v dohledné době oznámena i sluchátka LinkBuds S, a to konkrétně 18. 5. Stála by 200 dolarů (cca 4 700 Kč).