Google Mapy přichází se zajímavou novinkou. Někoho z vývojářského týmu patrně napadl nový způsob, jak na mapě rychle najít svou oblíbenou kavárnu, restauraci, obchod či kosmetický salón. Populární kartografická služba vám nyní nabízí označit si je pomocí emoji.

Ačkoliv tvrzení, že emoji mohou udělat orientaci na mapě snazší, pravděpodobně zní trochu šíleně, nová funkce skutečně dává smysl. Když si nyní na mapě najdete libovolné místo, rozkliknete jej a v nabídce zvolíte možnost pro uložení, budete jej moct přidat do nového či již existujícího seznamu, jemuž podle chuti nastavíte kterékoliv emoji.

Google celý průběh demonstroval v níže zobrazeném příspěvku. Jakmile si uživatel ve videu zvolil kavárnu a umístil ji do seznamu, kterému přidal emoji hrnku s kávou, všechna místa v témže seznamu se na mapě ukazovala právě s ikonkou hrnku s kávou. Podívejte se sami.

Jak už to bývá zvykem, je možné, že tuto funkci ještě ve své aplikaci mít nebudete. Rozšíření mezi všechny uživatele většinou chvíli trvá, ale předpokládáme, že již brzy bude k dispozici úplně všem.