Bezpečnost na mobilních telefonech byla vždycky problémem. Při stahování méně známých aplikací bylo vždy třeba mít se na pozoru, a ukazuje se, že tohle platí dodnes. A to i přesto, že si jeden ze dvou největších obchodů s mobilními aplikacemi, App Store, vybudoval u mnohých důvěru, že zde podvodné aplikace nenajdou.

Čas od času se ale podvodníkům povede dostat i sem. Přesně to je případ aplikací Ace Pro a MBM_BitScan, které se zde vydávaly jedna za skener QR kódů a druhá za nástroj pro sledování trhu s kryptoměnami. Podvodníci se pokoušeli vybudovat v obětech důvěru a pak jim nabídnout zdánlivě výhodné investice.

Když ale přišel čas na to, aby si oběť své zhodnocené peníze vybrala, vyžadovány byly další poplatky. Ani po jejich zaplacení už ale oběti své peníze nikdy neviděli. Nebezpečné na tomto podvodu je přitom hlavně to, že se objevil na App Store, který je pro svou bezpečnost prosnulý.

Obě aplikace už Apple ze svého obchodu odstranil. Minimálně jedna z těchto aplikací se nacházela i v Obchodu Google Play, tam je ale podobný formát podvodu výrazně častější.