Nvidia, americká společnost specializující se na výrobu grafických procesorů, nedávno vyvinula novou technologii fungující na principu text-to-video, která umožňuje uživatelům vytvářet pohyblivé obrázky (GIFy) pouze z textového popisu.

Tato inovativní technologie pracuje s generativním modelováním za pomoci umělé inteligence, která je schopna vytvářet realistická videa na základě pouhého textového popisu, a to bez nutnosti ručního návrhu každé jednotlivé scény.

Nový nástroj pro tvorbu GIFů od společnosti Nvidia mimo jiné dokáže převést statický obrázek na krátké video pomocí vysokorychlostního upscalingu. Podle serveru Techradar dokáže technologie vytvářet videa o délce 4,7 sekundy s rozlišením 1280x2048 nebo delší videa s nižším rozlišením 512x1024.

Text-to-video technologie od společnosti Nvidia je navíc velmi jednoduchá na používání. Uživatelé jednoduše napíší popis scény, kterou chtějí vytvořit, a technologie text-to-video od společnosti Nvidia provede zbytek práce. I když společnost Nvidia není první, která představila text-to-video technologii, její inovativní řešení může celý segment posunout na novou úroveň.