Vítejte u dalšího vydání technologického Stručně. Možné změny v předplatném Apple Music, laptopový procesor i9-11950H poprvé zachycen a Florida zakazuje banovat politiky na sociálních sítích.

BYLY NALEZENY DALŠÍ TŘI ZRANITELNOSTI MODERNÍCH PROCESORŮ

Výzkumníci našli další tři zranitelnosti moderních procesorů jak od AMD, tak Intelu. Možná se tak opakuje situace z roku 2018, kdy uživatele PC ohrožovala zranitelnost Spectre, jejíž následky pociťujeme dodnes.

O třech nových hrozbách informovaly dokumenty od akademiků University of Virginia a University of California v San Diegu. Ačkoli byli výrobci čipů varováni ještě před zveřejněním těchto dokumentů, žádná ze společností zatím nepřinesla firmwarovou aktualizaci, která by zranitelnosti zaplátovala.

Nemusíme ale panikařit, tyto hrozby je velmi těžké jakkoli zneužít. Případný útok by totiž musel projít přes všechny ostatní bezpečnostní „brány“ moderních PC.

YAHOO, TECHCRUNCH NEBO ENGADGET MĚNÍ MAJITELE

Verizon prodává Yahoo a AOL Apollo Global Managment vlastníkům kasina v Las Vegas za 5 miliard dolarů. Částka je oproti kupním 9 miliardám takřka poloviční; Verizon totiž AOL koupil za 4,4 miliardy dolarů a Yahoo za 4,5 miliardy dolarů.

Pod AOL spadá i mediální divize Verizon Medial Group, která v sobě zahrnuje Yahoo Sports, TechCrunch nebo Engadget.

V nejlepších časech měly společnosti tržní kapitalizaci jednotlivě přes 200 miliard dolarů u AOL a přes 125 miliard dolarů u Yahoo.

NOTEBOOKOVÝ PROCESOR INTEL CORE I9-11950H SE UKAZUJE

Poprvé slyšíme o chystaném notebookovém procesoru Intel Core i9-11950H, který by se měl cenově i výkonnostně zařadit mezi vlajkový i9-11980HK a jen o málo slabší i9-11900H. Ukázal se v benchmarcích v zatím nepředstaveném HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile workstation PC.

Přečtěte si také: Čína ve vládních počítačích zakazuje procesory Intel a AMD

VÝCHOZÍ FONT MICROSOFTU SE PO SKORO PATNÁCTI LETECH MĚNÍ

Calibri bylo výchozím fontem Microsoftu prakticky od roku 2007, kdy nahradilo tehdejší výchozí font Times New Roman. Calibri ale nejspíš odzvonilo; Microsoft se ho rozhodl vyměnit.

Jméno nového fontu zatím známo není, Microsoft ho totiž teprve vybírá.

HESLOVITĚ

  • Předplatné Apple Music s hudbou vyšší kvality by mohlo přijít v příštích týdnech společně s novou generací Air Podů.
  • Více než 60 % uživatelů zahrnutých v testech propojení konverzací Instagramu a Messengeru možnosti využilo.
  • Zákon na Floridě zakazuje sociálním sítím banovat politiky.