Populární seznamovací aplikace Tinder zavádí funkci nazvanou „Share My Date“, která uživatelům umožňuje sdílet informace o svých rande s blízkými. Novinka nabízí možnost poslat odkaz s detaily o rande, jako jsou jméno osoby, místo setkání a čas schůzky, a to až 30 dní předem. Uživatelé mají také možnost přidat osobní poznámku a kdykoliv informace aktualizovat.

Funkce je navržena tak, aby podporovala bezpečnost a transparentnost během seznamování. Odkazy z funkce „Share My Date“ mohou přijímat jak uživatelé Tinderu, tak ti, kteří aplikaci nepoužívají. Přátelé s účtem na Tinder mají možnost zobrazit kompletní profil osoby, se kterou má uživatel rande, avšak bez možnosti s ní komunikovat. Ti, kteří Tinder nepoužívají, vidí omezenou verzi profilu, včetně fotografií, jména a věku.

Tinder přistoupil k tomuto kroku po zjištění, že více než polovina mladých singlů do 30 let sdílí detaily o svých rande s přáteli předem. „Share My Date“ je navržena tak, aby tento proces usnadnila a zároveň uživatelům poskytla bezpečnější způsob, jak sdílet informace s blízkými.

Funkce také obsahuje mechanismus, který zabraňuje sdílení odkazů na sociálních sítích, což má zabránit nežádoucímu šíření informací. Platnost odkazů vyprší po stanovené době, což zvyšuje kontrolu nad tím, kdo a jak dlouho má k informacím přístup.