Threads, sociální síť od společnosti Meta, se snaží stát se relevantnějším zdrojem pro zprávy a novinky v reálném čase. Aplikace nedávno oznámila zavedení nové funkce, která umožňuje uživatelům vyhledávat příspěvky podle data jejich vzniku.

Adam Mosseri z Instagramu, který stojí i za vývojem Threads uvedl, že nová záložka "Recent" umožní uživatelům najít nejnovější příspěvky podle klíčových slov nebo témat, přičemž výsledky jsou stále hodnoceny z hlediska kvality.

Změna přichází jako reakce na dlouhodobé žádosti uživatelů, kteří chtějí, aby aplikace Threads mohla fungovat jako zdroj pro sledování průběžných událostí podobně jako Twitter. Schopnost vyhledávat témata a klíčová slova a nacházet nejaktuálnější výsledky je klíčová pro získávání nejnovějších informací a komentářů k dění ve světě zpráv, sportu a dalších aktuálních událostech.

Mosseri dále uvedl, že nechce, aby Threads podporovala především zpravodajský obsah, a společnost aktivně omezuje politický obsah. Algoritmus "pro vás", který je ve výchozím nastavení aplikace, je známý tím, že zobrazuje starší příspěvky, náhodné osobní příběhy a další obsah, který nemusí být zrovna aktuální.