V poslední době se Threads snaží udržet krok s konkurencí a přináší novinku, kterou si mnozí uživatelé dlouho přáli: Trendy. Tato funkce by měla nabídnout přehled aktuálně nejdiskutovanějších témat na platformě. Během víkendu unikl snímek obrazovky, který zřejmě náhodně zveřejnil jeden z pracovníků Threads. Na tomto snímku bylo vidět několik „trendy“ témat spolu s počtem diskusí k jednotlivým položkám.

Willian Max, aktivní uživatel platformy, byl jedním z prvních, kdo si všiml tohoto snímku. Podle jeho názoru mohl být tento obrázek určen pro interní sdílení mezi zaměstnanci společnosti Meta.

Mezi trend tématy, která byla na snímku vidět, dominuje nové album rapera Draka. Dalšími žhavými tématy byly události jako Billboard's Latin Music Week či očekávaná premiéra druhé série populárního seriálu Loki na streamovací službě Disney+.

Ačkoliv Instagram na tento únik informací zatím nereagoval, je zřejmé, že Threads se snaží nabídnout dotáhnout konkurenční X(dříve Twitter). Na rozdíl od něj ale Threads zatím neposkytuje rozdělené seznamy trendů podle kategorií, jako jsou zprávy, sporty či zábava, ani personalizované trendy, což by mohlo být v budoucnu zajímavým směrem pro další vývoj.

Po svém uvedení na trh v červenci zažila aplikace Threads strmý vzestup, následovaný výrazným poklesem. Přesto se tým Threads nevzdává a stále inovuje. Přineslo například chronologický feed, webovou verzi nebo rychlé přepínání mezi profily.