Mark Zuckerberg nedávno ohlásil rozšíření sociální platformy Threads i na web. Od jejího spuštění v raném červenci se jednalo o jednu z nejžádanějších funkcí, ale uživatelé si na ni museli počkat až do včerejšího dne. Šéf Instagramu Adam Mosseri na platformu napsal, že je síť prostřednictvím odkazu threads.net dostupná pro všechny a prosí o zpětnou vazbu.

Samozřejmě, webové rozhraní Threads mohou využívat všichni, v jejichž zemi je služba dostupná. My Evropané se tedy dostaneme na přihlašovací stránku, ale po zadání potřebných údajů na nás vyskočí okénko s hláškou, že platforma není k dispozici v naší oblasti.

Sociální síť Threads již v prohlížečích fungovala, ale velmi omezeně. Dostat se bylo možné například na profil konkrétního uživatele anebo k jeho příspěvku přes nasdílený odkaz, ale procházet feed, publikovat vlastní příspěvky nebo odpovídat na posty jiných už byl problém.

Webové rozhraní má navigační lištu v horní části na rozdíl od Twitteru, který ji má na levém boku. Jinak ale vše vypadá dost podobně jako v mobilní aplikaci, a tak je nepravděpodobné, že by si na webovou aplikaci musel někdo zvlášť zvykat. Jak je služba nadesignovaná se můžete podívat níže.

Spuštění Threads v Evropě je stále v nedohlednu. Nedostupnost ve zdejších zemích ale evidentně mrzí i samotnou Metu, nebo to alespoň dobře předstírá. Lítost v příspěvku vyjádřil i Mosseri.