Vzestup nové sociální sítě Threads vám rozhodně neunikl. Hned po jejím spuštění se jednalo o jedno z nejvíce rozebíraných témat technologického světa, čemuž se vlastně ani nelze divit. Nejenže jde o novou platformu Marka Zuckerberga, respektive jeho společnosti Meta, která už má za sebou Facebook, Instagram a WhatsApp, ale také byl k vidění naprosto raketový růst. Získat 100 milionů uživatelů během pár dní totiž opravdu není standardem.

Bohužel pro Metu, jak rychle vyletěla čísla v grafech, tak nyní klesají. Zájem o sociální síť Threads je pravděpodobně jen zdánlivý a ve skutečnosti na ní uživatelé netráví bůhvíjak hodně času. To minimálně ukazuje průzkum analytické firmy Sensor Tower, jehož výsledkem je níže zobrazený graf, pracující s daty o stráveném času na platformě, získanými od 6. 7. do 11. 7.

Všimnout si můžete, že v den spuštění sociální sítě strávili uživatelé jejím používáním v průměru skoro 20 minut. Tato hodnota ale postupně klesala a pět dní nato už byla na pěti minutách.

Z grafu je také patrné, že spuštění Threads nemělo žádný vliv na konkurenční Twitter, jak někteří očekávali, nebo dokonce doufali. Modrá mikroblogovací platforma si od doby, co ji odkoupil kontroverzní multimiliardář Elon Musk, získala řadu nových odpůrců, kteří neustále věří v ambice dalších sociálních sítí. Najde se tedy i mnoho takových, co očekávali, že se Twitteru po vydání novinky od Mety bude dařit ještě méně, ale je zjevné, že zatímco Threads neustále klesá, Twitter si vede prakticky pořád stejně.

Nutné je dodat, že na data v grafu nemá žádný vliv nedávná blokace evropských uživatelů, kteří přístup do služby získali pomocí VPN nebo obdobného způsobu. Meta je totiž údajně odstřihnula v noci na pátek 14. července. O této problematice jsme vás samostatně informovali zde.