Aplikace Threads , která se snaží konkurovat Twitteru, si od února letošního roku připsala zhruba 20 milionů nových uživatelů a nyní jich má více než 150 milionů měsíčně. Mark Zuckerberg oznámil, že aplikace si drží očekávaný růstový trend. I když tempo růstu není tak prudké jako po jejím uvedení, kdy aplikace zaznamenala více než 100 milionů stažení během prvního týdne, posledních šest měsíců ukázalo stabilnější nárůst uživatelů. Zuckerberg naznačil, že Threads by mohla být další aplikací společnosti Meta s miliardou uživatelů.

Zajímavým úspěchem je také nedávné porovnání s platformou X (dříve známou jako Twitter), kde podle odhadů analytické firmy Apptopia Threads předčí X v počtu denních uživatelů v USA, jak nedávno uvedl Business Insider. Celosvětově X hlásí 550 milionů denních uživatelů. Další významný úspěch Threads zaznamenal, když se na platformě objevila Taylor Swift, která zde propagovala své nejnovější album.

Prozatím je Threads mezi aplikacemi společnosti Meta výjimečná tím, že neobsahuje reklamu, a proto z ní společnost přímo nečerpá zisk. Zuckerberg však naznačil, že toto by se mohlo změnit jakmile aplikace dosáhne dostatečné velikosti.