Tesla, přední americký výrobce elektrických vozů, neustále překvapuje svět inovacemi a pokrokovými technologiemi. Na nedávném setkání pro akcionáře představil generální ředitel společnosti a vizionář Elon Musk záběry nových Tesla Botů. Krátká videa byla zveřejněna na oficiálním Twitter účtu Tesla Optimus.

Na těchto záběrech je patrné, jak Tesla Bot dokáže samostatně chodit, manipulovat s předměty a pomocí umělé inteligence pozorovat a číst své okolí. Tesla Bot je vybaven širokou škálou senzorů, které mu umožňují vnímat prostředí a přizpůsobovat se mu.

Design Tesla Bota je navržen tak, aby připomínal lidskou postavu a měl podobné rozměry. Jeho účelem je vykonávat nebezpečné a monotónní úkoly, které by mohly nahradit lidskou práci.

První informace o robotech společnosti Tesla jsme získali prostřednictvím akce Tesla AI Day z října minulého roku. Předchozí verze robota měla problémy s pohybem, zejména s chůzí. Nejnovější záběry však jasně ukazují, že Tesla s vývojem svých robotů značně pokročila.