Jihokorejská společnost LG Electronics před pár dny odhalila nový projektor do domácnosti, který má poskytovat nejen vysokou kvalitu obrazu, údajně až navozující dojem kina, ale také podle ní může sloužit jako stylový doplněk do vašeho interiéru. Díky svému minimalistickému designu se hodí především do moderně zařízených domácností.

Čerstvě představené zařízení nese označení LG CineBeam Qube a když pomineme ono mimořádně kompaktní a elegantní provedení, za jeho klíčovou přednost lze považovat rozlišení obrazu – díky rozlišení 4K (3840x2160 pixelů) by měl veškerý obsah působit krásně ostře.

LG v tiskové zprávě zvýraznilo také kontrastní poměr 450 000 : 1 a 154% pokrytí barevného prostoru DCI-P3. O optimální umístění a velikost obrazu se automaticky stará funkce Auto Screen Adjustment.

„Díky barevné přesnosti projektoru CineBeam Qube se filmy a další obsah zobrazují přesně tak, jak jejich tvůrci zamýšleli, se sytými barvami a hlubokou černou, které každé scéně dodávají hloubku a živost,“ tvrdí LG.

Projektor dovede fungovat i bez přítomnosti dalšího zařízení, neboť využívá systému webOS. Ten nabízí snadný přístup ke streamovacím platformám typu Netflix, Disney+ nebo YouTube.

Další detaily související s cenou a dostupností budou teprve oznámeny.