Telegram nedávno představil novou funkci, která umožňuje uživatelům převést až dvě hlasové zprávy týdně do textové podoby. Tento proces je jednoduchý: stačí klepnout na ikonu →A u hlasové zprávy, a uživatelé okamžitě obdrží její textovou verzi. Tato novinka se zavádí postupně, takže stále nemusí být k dispozici pro všechny.

Kromě toho Telegram pracoval na zlepšení způsobu, jakým uživatelé objevují kanály na své platformě. Po připojení ke kanálu se uživatelům nyní zobrazí výběr podobných veřejných kanálů. Tato novinka usnadňuje nalezení obsahu, který odpovídá zájmům jednotlivců. Doporučení jsou generována na základě podobnosti v počtu předplatitelů a mohou být kdykoliv zobrazena v profilu daného kanálu.

Další významnou novinkou v Telegramu je rozšíření možností interakce ve funkcionalitě příběhů. Uživatelé nyní mohou přidávat video komentáře nebo reakce, které lze upravit a přesouvat po obrazovce. Tato funkce je inspirována populární aplikací TikTok a je dostupná při dlouhém stisknutí ikony fotoaparátu v editoru příběhů. Tímto krokem společnost rozšiřuje možnosti interaktivní komunikace mezi svými uživateli, což odráží současné trendy.