Jak jsme minulý týden uvedli, vydání očekávaných telefonů Xiaomi 13 a dalších produktů bylo odloženo kvůli smrti čínského exprezidenta Ťiang Ce-Mina. Stále ale nevíme, kdy nové mobily dorazí. Stejně tak není známá jejich cena a spousta specifikací, ale to čínské zájemce neodrazuje od toho, aby si zaplatili za to, že je budou moci mít mezi prvními.

Ačkoliv nebyly smartphony Xiaomi 13 oficiálně představeny a ani uvedeny na trh, jejich předprodeje byly zahájeny na několika velkých portálech, jako je Tmall nebo JD.com. Nejde ale o předprodeje, jak na ně většinou býváme zvyklí. Jelikož cena telefonů není známá, zákazníci zaplatí poplatek, například ve výši 999 jüanů (3 300 korun v přepočtu), aby měli produkt rezervovaný.

Je více než pravděpodobné, že telefony Xiaomi 13 budou vybaveny čipsetem Snapdragon 8 Gen 2 (moje jistota vychází z poznatků několika zdrojů a uniklého testu v benchmarku Geekbench, o němž jsme více psali zde). Pod kapotou by dále mohly mít 4500mAh baterii s podporou 67W kabelového nabíjení či 50W bezdrátového nabíjení.

Oficiálně byly potvrzeny tenké rámečky kolem OLED displeje, který nakonec nebude prohnutý, jak se dříve spekulovalo. Xiaomi také lákalo na certifikaci IP68, která slibuje odolnost vůči prachu a také ochranu před poškozením vodou (do jisté míry).