Zatímco jiné vlajkové lodě mají klidně i 16GB operační paměť, Samsung i letos zůstal u nižších čísel, která se mnohým uživatelům nezamlouvají. Dva levnější modely řady Galaxy S23, tedy ten základní a model Plus, disponovaly pouze 8GB RAM, zatímco nejdražší telefon Galaxy S23 Ultra dostal ve dvou lepších konfiguracích o 4 GB více. V případě následující řady by ale Samsung mohl udělat příjemnou změnu.

Známý leaker Tech_Reve aktuálně hovoří o navýšení kapacity operační paměti. Galaxy S24 a Galaxy S24+ by tedy mohly obdržet stejně velkou RAM, jako má nynější model Ultra, zatímco Galaxy S24 Ultra údajně dostane hned 16GB paměť. Takto slušná kapacita byla naposledy spatřena u smartphonu Galaxy S21 Ultra, který vyšel v lednu roku 2021, ale nakonec se od této myšlenky upustilo. Zřejmě proto, že výroba vycházela dráž.

Ještě by se dalo spekulovat o tom, zda Samsung nebude nabízet tyto větší paměti pouze dražším konfiguracím jednotlivých modelů. Kupříkladu nejlevnější varianta smartphonu Galaxy S24 by si v takovém případě mohla zachovat 8GB operační paměť a za 12GB už bychom si museli připlácet. Leaker to nezmiňuje, ale zároveň nevyvrací, a tak si budeme muset počkat na další detaily. Situace tohoto typu by byla snad ještě pravděpodobnější u modelu Ultra, který dostal i letos pouze 8GB paměť ve své nejlevnější verzi a za oněch 12 GB museli zájemci utratit víc peněz.

Co se dále týče hardwarové výbavy následujících vlajkových lodí, spory se vedou ještě kolem procesoru. Samsung bude pravděpodobně volit mezi Snapdragonem 8 Gen 3 od Qualcommu, od nějž by téměř určitě dostal exkluzivně přetaktovanou variantu, a vlastním Exynos 2400. V případě druhého zmíněného kousku bychom se opět mohli setkat s využitím architektury od společnosti AMD, s níž nedávno jihokorejský gigant prodloužil spolupráci.