Teleobjektivy s vícenásobným optickým zoomem v dobré kvalitě jsou obvykle dostupné pouze u vlajkových smartphonů, které jsou drahé a mnohé uživatele nemusí lákat tolik jako stará dobrá střední třída. Nicméně, spekuluje se, že společnost Realme připravuje cenově dostupný model, jenž dostane periskopický teleobjektiv.

Drby vycházejí především z upoutávky, kterou firma nedávno zveřejnila na sociální platformě X. V ní je zachycen kamerový modul se zvýrazněným fotoaparátem obdélníkového tvaru, jímž má být právě onen pokročilý teleobjektiv. Na snímku také stojí text „Ne jenom Max umí přibližovat“, čímž výrobce pravděpodobně naráží na exkluzivní snímač s pětinásobným optickým zoomem nového iPhonu 15 Pro Max.

Říká se, že periskopický teleobjektiv bude umístěn do modelu Realme 12 Pro+, jenž by podle známého leakera Digital Chat Station mohl v Číně vyjít na skromných 2 000 jüanů. To vychází na 7 700 Kč v přepočtu včetně DPH, ale kdyby se telefon dostal i k nám, skoro určitě by stál ještě o něco víc. Přece jenom, Realme 11 Pro+ dostal na zdejším trhu cenu 12 499 Kč, ale je pravda, že od té doby již trochu spadla.

Co se týče specifikací, v současné době se s vámi bohužel nemůžeme podělit o žádné podrobnosti – budeme muset počkat na nějaký únik nebo v nejhorším případě až oficiální oznámení. K dispozici však máme předběžný render telefonu, který zhotovil leaker Fixed Focus Digital na základě zmíněné oficiální upoutávky. Podívejte se sami.