Společnost Lenovo se evidentně rozhodla, že více zabrousí do segmentu zařízení s rolovacím displejem. Na akci Lenovo Tech World 2022 světu ukázala koncept rolovacího telefonu, a dokonce i notebooku. Přesné označení ThinkPadu, jehož obrazovka se vertikálně rozšiřuje, zatím není známé.

Luca Rossi, prezident skupiny Intelligent Devices Group ve společnosti Lenovo, sice neodhalil žádné technické specifikace ani název připravovaného notebooku, ale zato tvrdí, že by měl posunout multitasking, prohlížení webu a scrollování aplikacemi na vyšší úroveň.

Server Tom's Hardware si všiml, že se koncept až příliš podobá skládacímu notebooku ThinkPad X1 Fold 2022, jenž byl odhalen začátkem září. Ten disponuje vertikálně vysokým displejem se 16,3palcovou úhlopříčkou a rozlišením 2024x2460 pixelů. Ačkoliv je displej poměrně rozměrný, byl složený notebook podobně velký jako 12palcové zařízení.

Ve stejném videu se také Lenovo pochlubilo rolovacím telefonem. V základu je displej zařízení 5palcový, ale stisknutím tlačítka se může rozšířit na 6,5 palce.