Pokud jste si chtěli doteď ze svého domu udělat dům chytrý, chtělo to dedikaci. Pečlivě jste museli vybírat vše od chytrého asistenta až po zařízení samotná; kompatibilita totiž nebyla zaručena. To by naštěstí mohl změnit nově představený standard Matter, za kterým stojí společnosti, jako je Amazon, Samsung, Google, a dokonce i Apple.

Standard měl být původně představen už v polovině minulého roku, se stále trvající pandemickou krizí a problémech v zásobovacích řetězcích ale autoři počkali na vhodnější čas pro představení zbrusu nové technologie. Autoři samotní totiž samozřejmě chtějí, aby adopce nového standardu byla co nejhladší a nejrychlejší. Nové produkty certifikované pro Matter tak bude možné najít prakticky hned.

Mezi firmami, které své produkty pro Matter certifikují, samozřejmě nechybí jeho zakládající síly. O kompatibilitě zařízení Nest od Googlu či Alexy od Amazonu tak snad ani nemusíme pochybovat. K tomu ale navíc na certifikaci Matter už čeká dalších 280 firem. Už brzy bychom se tak mohli pohybovat ve světě, kdy je kompatibilita mezi prakticky všemi součástmi chytré domácnosti zaručena.

Pochopitelně neočekáváme, že by Matter svět chytré domácnosti přetvořil k nepoznání. Věříme ale, že bude díky této novince mnohem jednodušší zařídit si chytrou domácnost.