Přestože bude dnes asi nejznámější, Samsung není jediným výrobcem, který vyrábí smartphony se zabudovaným stylusem. Pro milovníky dotykového pera je na trhu dostupná i řada Moto G Stylus, a to za velice skromnou cenu. Výrobce chystá tento smartphone na trh dostat i letos, přičemž už víme, jak bude vypadat.

Jak už to tak v technologickém světě bývá, opět se něco nepodařilo udržet pod pokličkou. Jinými slovy, Motorole unikly propagační materiály a snímky, které ukazují telefon Moto G Stylus (2023) v celé jeho kráse. Zadní strana bude osazená kamerovým modulem s dvojicí fotoaparátů – ten hlavní má mít rozlišení 50 Mpx a podporu technologie Quad Pixel – a na přední straně najdeme obrazovku s poměrně tenkými bočními rámečky a selfie kamerou v průstřelu.

Server TheTechOutlook, který se k jednotlivým snímkům dostal, uvádí, že displej bude úhlopříčně dlouhý 6,5 palce a nabídne rozlišení HD+ spolu s 90Hz frekvencí. Pod kapotou pak najdeme 5 000mAh baterii, jež podle všeho vydrží na jedno nabití až dva dny, a čipset MediaTek Helio G88. Ten bude kombinován se 4GB operační pamětí a 64GB úložištěm.

Smartphonu dále nemá chybět 3,5mm jack, USB-C port, čtečka otisků prstů integrovaná do napájecího tlačítka nebo slot na SIM kartu nacházející se na levné straně. Stylus se do něj bude klasicky vkládat zespodu.

Motorola Moto G Stylus (2023) je v řadě ohledů docela podobná například nově představené Motorole Moto G23, která je u nás dostupná s cenou 5 599 Kč. Chystaná novinka má sice o fotoaparát méně, ale displejem, kapacitou baterie a designem se od ní prakticky neliší.

CENA A DOSTUPNOST

Zatím nemáme k dispozici žádné konkrétní informace o datu vydání ani ceně. Loňská verze smartphonu však byla ohlášena v únoru a debutovala o dva měsíce později, a tak bychom se mohli dočkat již brzy.