Satelitní internetová síť Starlink, kterou provozuje společnost SpaceX, dosáhla dalšího významného milníku. Během slyšení před texaským Výborem pro rozpočtové otázky to oznámila prezidentka SpaceX Gwynne Shotwell, která uvedla, že tento týden překročí počet uživatelů sítě 4 miliony. Rychlý růst znamená, že jen od konce května přibylo společnosti SpaceX dalších milion zákazníků, což je impozantní výkon.

Služba Starlink zahájila svou beta verzi v říjnu 2020 a postupně se stala největším hráčem na trhu satelitního internetu. V prosinci 2022 dosáhla milionu předplatitelů, v září 2023 už to byly 2 miliony a v květnu letošního roku 3 miliony. Nyní, s více než 6 000 satelity na oběžné dráze, je Starlink dostupný ve skoro 100 zemích a slouží jak jednotlivcům, tak velkým podnikům, včetně významných aerolinek a výletních lodí.

Podle odhadů průmyslové výzkumné a poradenské firmy Quilty Space by měl Starlink letos vygenerovat příjmy ve výši 6,6 miliardy dolarů, což je značný nárůst oproti přibližně 1,4 miliardy dolarů před dvěma lety.