Spotify Premium hlásí 226 milionů předplatitelů, což představuje 3% nárůst v kvartálním srovnání. Tento pozitivní trend překvapivě následoval po rozhodnutí Spotify zvýšit ceny v USA a na dalších trzích, včetně České republiky. K 30. září dosáhl počet měsíčně aktivních uživatelů (MAU) čísla 574 milionů, což je čtyřprocentní nárůst ve srovnání s předchozím čtvrtletím. Oba tyto ukazatele mírně překonaly očekávání společnosti.

V červenci letošního roku společnost oznámila, že zvyšuje ceny svých služeb. Současně s tím se cena předplatného přestala vyjadřovat v eurech a konečně se přešlo na české koruny. Tarif Individual zdražil na 169 korun měsíčně, rodinné předplatné na 269 korun, studentský balíček na 89 korun a verze Duo na 229 korun.

Z ekonomického pohledu společnost hlásí čtvrtletní zisk ve výši 65 milionů eur (1,6 miliardy korun), což je významný posun ve srovnání se ztrátou 166 milionů eur z předchozího roku. Co se týče provozního výsledku, dosáhl hodnoty 32 milionů eur, což je značná změna ve srovnání s provozní ztrátou 228 milionů eur za stejné čtvrtletí minulého roku.

Růstu počtu odběratelů a další statistiky sdílel na svém oficiálním účtu platformy X (dříve Twitter) sám spoluzakladatel a generální ředitel hudební platformy Spotify, Daniel Ek.

Ve svém obsahu se Spotify stále více zaměřuje na podcasty a audioknihy. Nedávno představila společnost nové plány, které umožní předplatitelům Premium vychutnat si až 15 hodin audioknih jako součást jejich balíčku. Kromě toho byly představeny nové funkce pro podcasty, včetně automatických transkripcí a překladů řízených umělou inteligencí.