Jak je dobře známo, videa na TikToku jsou dost často v doprovodu s některou populární písničkou. TikTok tudíž musí zajišťovat licence k těmto oblíbeným písničkám, aby je mohli jeho uživatelé užívat ve videích. ByteDance, mateřské společnosti TikToku, se ale práce s hudbou a licencemi zřejmě neprotiví a chce ji rozšiřovat. Napovídá tomu fakt, že na úřadě pro patenty a ochranné známky v USA byl zaznamenán vklad s názvem TikTok Music.

TikTok Music má podle popisu zahrnovat nákup, stahování, přehrávání a sdílení písní i alb. To doprovází vytváření playlistů a upravování jejich náhledových fotografií, živé přenosy zvuku a videa a možnost přidávat komentáře pod písničky a alba.

Užitečnou funkcí na Ressu může být ta, která funguje jen pro uživatele v Brazílii. Uživatelé jsou po klepnutí na název písně ve videu na TikToku přesměrováni přímo do aplikace Resso, kde si ji mohou přidat do svého playlistu. Možná zrovna tuto funkci si vypůjčí nadcházející TikTok Music a rozšíří ji do celého světa.

Konkurence na poli hudebních aplikací není zrovna malá. Pokud opravdu TikTok Music vzniká, bude se muset odlišit od nejrozšířenějšího Spotify, jablečného Apple Music, stále držícího se Deezeru a rovněž YouTube Music od Googlu.