Společnost Relativity Space zaměřující se na 3D tiskem vyrobené rakety nedávno provedla historicky první vypuštění své rakety Terran 1 směrem k oběžné dráze. Tento let však nedopadl podle plánu a raketa nedosáhla orbitální dráhy, jak bylo plánováno.

Podle zprávy společnosti Relativity Space došlo ke ztrátě kontaktu s raketou a následného vypnutí druhého motoru. Nicméně společnost uvedla, že tým pracuje na vyhodnocení dat a zjištění příčiny problému. Ačkoliv start rakety nedopadl podle plánů, společnost uvádí tento test jako velmi úspěšný.

Společnost používá jednorázovou raketu Terran 1 k demonstraci proveditelnosti své technologie 3D tisku před plánovaným uvedením znovupoužitelné rakety Terran R na trh v příštím roce. Tento výrobní proces teoreticky umožňuje výrobu jednodušších a spolehlivějších raket, které jsou levnější na výrobu a mohou být připraveny během několika týdnů.

Relativity Space si stále zachovává svou pozici jako jedna z nejambicióznějších firem v oblasti kosmických letů a průmyslu. Pokud se Relativity Space podaří úspěšně vyvinout a provozovat svoje raketové technologie, může to mít velký dopad na celou kosmickou průmyslovou oblast a zpřístupnění letů do vesmíru.

Na video startu rakety Terran 1 se můžete podívat níže.

Video startu rakety Terran 1