Společnost Nothing, jež je známá například díky bezdrátovým sluchátkům, chystá vlastní smartphone. V App Store se objevila nová aplikace, která může usnadnit život některým studentům.

– Třináctá řada procesorů Intel Core nese označení Raptor Lake a výrobce tvrdí, že nabídne dvakrát více efektivních jader než její předchůdce Alder Lake. YouTuber Moore’s Law is Dead tvrdí, že by procesory měly vyjít na konci třetího čtvrtletí letošního roku.

– Miliony webových stránek, jež využívají služby WordPress, byly vynuceně aktualizovány kvůli závažné chybě v pluginu UpdraftPlus. Ta umožňovala běžnému uživateli stáhnout soukromou databázi stránky, pokud měli na zranitelném webu účet.

– Londýnská společnost Nothing, která je známá například díky svým true-wireless sluchátkům, údajně pracuje na chytrém telefonu. Měl by být uveden někdy v polovině letošního roku.

– WhatsApp vylepšuje uživatelské rozhraní hlasových hovorů. Zatím se nachází pouze v testovací verzi 22.5.0.70. Nyní si tak budete moci lépe prohlédnout, kdo mluví nebo kdo by neměl nechávat zapnutý mikrofon.

– Nvidia rozšiřuje řadu svých grafických karet určených k těžbě kryptoměn. Nová CMP 100HX bude disponovat procesorem Volta GV100. Karta má údajně stejné uspořádání PCB jako Titan V, nemá žádné výstupy, ale nabízí dva 8pinové napájecí konektory.

– V sobotu se útočníci díky phishingovému napadení zmocnili více než 254 NFT, které byly odcizeny uživatelům služby OpenSea. Tokeny měly hodnotu přes 1,7 milionu dolarů (přes 36 milionů korun).

– V obchodě App Store se objevila aplikace Schooly, jež některým studentům možná ulehčí život. Díky přehlednému rozhraní můžete snadno přidávat třídy, zadávat úkoly a školní práci nebo vytvářet seznam kontaktů na učitele. Aplikace je dostupná pro iPhony, iPady, Macy a hodinky Apple Watch.