Společnost Fossil opouští oblast chytrých hodinek, což představuje významnou ztrátu pro ekosystém Wear OS od společnosti Google. Chytré hodiny Fossil byly známé svým designem a kvalitou výroby, i když se některé modely potýkaly s problémy, jako byla slabá výdrž baterie nebo nestabilní uživatelské rozhraní.

Výkonný viceprezident a COO společnosti Fossil, Jeff Boyer, v nedávném prohlášení pro zpravodajský server The Verge uvedl, že společnost se nyní zaměří na své hlavní segmenty podnikání, což zahrnuje design a distribuci tradičních hodinek, šperků a kožených výrobků.

Rozhodnutí firmy je podle Boyera reakcí na významné změny, kterými prošel trh s chytrými hodinkami v posledních letech, a na malý podíl společnosti Fossil v této oblasti spotřební elektroniky.

I když společnost potvrdila, že bude podporovat své stávající modely chytrých hodinek Wear OS po dobu několika dalších let, budoucnost aktualizací pro starší modely zůstává nejasná. Současná řada, tedy modely Gen 6, by měla dostávat softwarové aktualizace po dobu dvou let, ale není jasné, zda to zahrnuje roční aktualizace operačního systému Wear OS nebo pouze aktualizace zabezpečení.