Discord už delší dobu testoval minihry dostupné pro uživatele v hlasové místnosti. Představují jednoduchou možnost, jak si užít večer s přáteli nebo komunitou bez toho, aby bylo nutné všechny účastníky zvát do hry na externí platformě nebo internetové stránce. Nová integrace služby YouTube vám navíc umožní sledovat videa spolu s kamarády.

Už zanedlouho budou moci uživatelé desktopové nebo webové aplikace Discordu kliknout na ikonku rakety umístěné vedle tlačítka pro sdílení obrazovky. Následně bude možné zvolit aktivitu. Pokud nejste předplatiteli služby Discord Nitro, budete mít na výběr jen ze dvou aktivit – sledování YouTube označené jako Watch Together nebo minigolfové šílenství Putt Party.

Jestliže ale máte Nitro předplacené, byla by škoda jej nevyužít. Přátele totiž budete moci pozvat do her Poker Night (poker), Sketch Heads (kreslení), Chess in the Park (šachy), Checkers in the Park (dáma), Land-io (jednoduchá hra, kde obsazujete území), Letter League (hra podobná Scrabblu) nebo Blazing 8s (karetní hra).

Širší nabídka nebude dostupná pro předplatitele nově oznámeného Nitra Basic. Je ale pozitivní, že v případě těchto miniher je Nitro vyžadováno jen po uživateli, který zakládá lobby, připojit se tedy budou moct i ti kamarádi, kteří Nitro nemají. V jednom hlasovém kanále navíc lze hrát více miniher současně, takže uživatel A si může zahrát šachy s uživatelem B, zatímco se uživatelé C a D utkají v dámě.

Aktivity budou dostupné už tento týden. Seznam miniher může působit krátce, ale Discord ujišťuje, že další zábava dorazí v budoucnu.