Komunikační platforma Discord je oblíbená nejen mezi hráči, své útočiště si na ní našla řada dalších zájmových či pracovních skupin. Pro uživatele, kteří chtějí z Discordu vytěžit maximum, existuje předplatné zvané Nitro, jež poskytuje řadu kosmetických i jiných bonusů. Někteří však využijí jen určitou část nabídky, a tak jim přijde zbytečné platit 9,99 dolaru (250 Kč v přepočtu) za měsíc. Přesně z toho důvodu bylo představeno levnější předplatné s názvem Nitro Basic.

Pokud se rozhodnete ze standardního Nitra přejít na Nitro Basic, budete ochuzeni o řadu funkcí. Zůstane vám sice možnost používat samolepky nebo emoji (i ty animované) napříč celou platformou, ale pohyblivý profilový obrázek, vlastní tag nebo baner už vám fungovat nebude.

K dispozici dále nebudou dva Boosty pro servery a sleva pro koupi dalších nebo možnost streamování v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Maximální velikost sdíleného souboru bude činit jen 50 MB, i tato hranice je však mnohem mírnější než ta základní. Detailní srovnání si můžete prohlédnout v obrázku níže.

Ve Spojených státech bude novinka stát 2,99 dolaru (75 Kč v přepočtu), my v zahraničí si ale musíme na cenu ještě počkat. Odhalena nám bude až při samotném spuštění, jež nastane během následujících týdnů.

Nitro Basic při vydání nahradí současné levnější předplatné zvané Nitro Classic, jež stojí 4,99 dolaru měsíčně. Stávajícím předplatitelům Nitra Classic výhody zůstanou do dne, kdy by měla za normálních okolností odejít další platba.