Velká Británie plánuje investovat počátečních 100 milionů liber do vytvoření pracovní skupiny odborníků na umělou inteligenci, kteří se budou snažit najít nové způsoby, jak využít tuto technologii. Hlavním cílem této skupiny bude vytvořit AI, jež bude schopna posunout zemi na globální úrovni a přinést jí konkurenční výhodu.

Tato iniciativa byla inspirována vakcinační kampaní COVID-19 v Británii, a proto bude tato pracovní skupina přímo podřízena předsedovi vlády a ministryni pro digitalizaci.

Přestože Británie již má v oblasti AI několik úspěšných projektů, jako například tým DeepMind společnosti Google, nová pracovní skupina bude klíčovým faktorem v zajištění vlivu Británie v této oblasti i do budoucna.

Vytvoření této pracovní skupiny by mohlo pomoci Spojenému království získat konkurenční výhodu v oblasti umělé inteligence a udržet krok s nejnovějšími technologiemi pocházejícími z jiných zemí. Aktuálně existuje již několik AI modelů, přičemž nepopulárnějším se s přehledem stalo ChatGPT organizace OpenAI.