Po intenzivním lákání skrze příspěvky na Twitteru a řadě úniků se oficiálně dozvídáme parametry a cenu sluchátek Nothing Ear 2. Společnost je vydává jako nástupce produktu, který jí zajistil celosvětovou popularitu a výskyt v řadě nejen technologických médií. Druhá generace sluchátek si zachovala netradiční design, ale přibyla řada zajímavých vylepšení.

Nothing Ear 2 sdílí design svého předchůdce. Zbarvena jsou tedy především do bílé barvy, ale výrobce se znovu pokusil o napodobení designu ve stylu „bez zadního krytu“. Krabička sluchátek je až na pár drobností identická, tvořená je opět čirým materiálem.

Jak už dříve uniklo, sluchátka jsou vybavena 11,6mm měničem, od kterého Nothing slibuje silné basy, bohaté vysoké tóny a úžasně věrný zvuk. Podporován je navíc kodek LHDC 5.0 pro poslech hudby ve vysoké kvalitě skrze Bluetooth a chloubou je také certifikace Hi-Res Audio.

Sluchátka si lze skrze aplikaci přizpůsobit, aby výsledná kvalita zvuku odpovídala našim potřebám. Ekvalizace může dokonce probíhat v reálném čase a v závislosti na aktuálně poslouchaném obsahu, což zajišťuje, že uživatelé vždy dosáhnou perfektně vyváženého audia. Nechybí ani diskutovaná podpora připojení ke dvěma zařízením současně.

Dříve se hovořilo i o aktivním potlačením hluku, které je sice dnes standardem u každých lepších sluchátek, nicméně Nothing jej obohatil o velice užitečnou specialitku. Nejenže lze přepínat mezi třemi různými úrovněmi, ale ANC je možné stejně jako zvuk samotný nakonfigurovat podle chuti.

Sluchátka jako taková dokáží bez ANC hrát až 6,3 hodiny, se zapnutým ANC se pak doba zkracuje na něco okolo čtyř hodin. Plně nabitá krabička však prodlužuje maximální dobu provozu až na 36 a 22,5 hodiny. Výrobce navíc ujišťuje, že díky podpoře rychlého nabíjení je možné z pouhých 10 minut v krabičce vytěžit až osm hodin poslechu.

A co vše se tedy zlepšilo oproti předchůdci? Nothing Ear 2 dostala certifikaci IP54 (krabička pak IP55), lepší výdrž baterie, personalizovaný zvukový profil, možnost připojení k dvěma zařízením nebo lepší schopnosti vyčištění zvuku od rušivých elementů při telefonování.

CENA A DOSTUPNOST

Od včerejška až do 28. března budou Nothing Ear 2 dostupná pouze přes oficiální web výrobce, a to s cenou 3 699 Kč v Česku. Později se ale rozšíří i do běžných obchodů.